Következő időpont:

   szept. 27.

 

Hatodik alkalom (2015.október 8. - 18:00)

SZERETETTEL MEGHÍVJUK

A GOODWINE ÜZLETI BORKLUB KÖVETKEZŐ KLUBESTJÉRE

............................................................................................................................................................................ IDŐPONT: 2015. OKTÓBER 8. CSÜTÖRTÖK 18.00 (Kezdés 18.30-kor) HELYSZÍN: ALMÁRIUM BISZTRÓ (BUDAPEST VIII. HORÁNSZKY U. 5) ............................................................................................................................................................................

 

Témánk: ENERGIATAKARÉKOS, HANGTALAN, NULLA EMISSZIÓS, FÉLELMETESEN GYORSULÓ
ELEKTROMOS AUTÓZÁS: A MÚLT – JELEN – JÖVŐ
A magyar elektromos autózás helyzete, újdonságok, zöld rendszám, jogszabályi környezet: mindent, amit az e-mobilitásról egy kellemes borkóstoló mellett megtudhatunk

............................................................................................................................................................................

Az elektromos autó lehet az évtizedünk mobiltelefonja, hiszen hirtelen robbant be a köztudatba és elterjedése, népszerűsége töretlenül ível felfelé. Pár év és elképzelhetetlennek tartjuk majd az életünket nélküle? De hol is tart ma Magyarországon az elektromobilitás? Milyen hatással fognak járni az elterjedését segítő intézkedések, mint például a buszsáv használata, a radikális ÁFA-kulcs csökkentés vagy a parkolási és útdíj-kedvezmény?  Elegendő lesz-e a tervezett 150 új töltőállomás?
Kérdezünk és válaszolunk. A válaszadásban segítségünkre lesz Dr. Dabóczi Kálmán a BKK Budapesti Közlekedési Központ Zrt. vezérigazgatója, Vörös Tamás a Jedlik Ányos Klaszter főtitkára, Knezsik István az Autós Nagykoalíció elnöke és Baranyák Zoltán a GoodWill Energy Kft. vezető energetikai szakmérnöke. Az est kérdezője és házigazdája Büki Csaba, az Elektromobilitás Partnernap 2015 esemény szervezője.
Váljon ez az este környezetünk egészségére!
 

A borokat biztosítja és a borkóstolót tartja:

Dr. Bodri István, a szekszárdi Bodri Pincészet tulajdonosa


 

 

 

............................................................................................................................................................................

Az Üzleti Borklub beszélgető vendégei:

 

 

 

 

Dr. Dabóczi Kálmán – A BKK Budapesti Közlekedési Központ Zrt. vezérigazgatója

Dr. Dabóczi Kálmán 1994-ben a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen közgazdász diplomát, majd 1997-ben ELTE-n jogi szakokleveles közgazdász képesítést szerzett. Munkahelye volt többek között a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a KTI Közlekedéstudmányi Intézet. 2015-től a BKK Budapesti Közlekedési Központ Zrt. vezérigazgatója.

Közel egy évtizede dolgozik közép- és felsővezetői beosztásokban a közlekedési szektorban, ezen belül kiemelten a közösségi közlekedés területén. 2006 és 2011 között a helyközi közlekedés ellátásáért felelős minisztériumban vezette az állami megrendelői munkaszervezetet (főosztályt), illetve működött közre annak szervezetfejlesztésében, ágazati szintű szabályozási környezetének ki-, illetve átalakításában. Különös hangsúlyt fektetett és fektetet jelenleg is a szakmai szemléletformálásra, tudományos tevékenységre, belső karriertámogatásra. Aktívan részt vesz a Közlekedéstudományi Egyesület munkájában (országos elnökségi tagság, számos konferencia szervezésében szakmai tanácsadás, illetve előadások tartása), a Corvinus Egyetem vendégelőadója.

2007-ben miniszteri dicséretben (Gazdasági és Közlekedési Minisztérium) majd 2008-ban a Közlekedésért Érdeméremben (Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium) részesült.

 

 

 

 

 

 

Vörös Tamás - A Jedlik Ányos Klaszter főtitkára


Vörös Tamás a magyarországi elekrtomobilitás terjesztéséért tevékenykedő Jedlik Ányos Klaszter főtitkára. Évek óta tölt be közéleti és gazdasági tisztségeket. Ezek mellett a mágánszférában is tevékenykedik, egy nemrég indult vállalkozás egyik tulajdonosaként.

Az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán folytatott, illetve folytat tanulmányokat. 2006 óta visel tisztséget Józsefváros önkormányzatában, ahol második ciklusát tölti, mint képviselő. A VIII. kerületben főképp városüzemeltetéssel, városgazdálkodással foglalkozik. Projektvezető volt társadalmi, politikai és gazdasági folyamatok elemzésével foglalkozó intézményekben. Több vagyonkezeléssel, városrehabilitációval foglalkozó gazdasági társaság felügyelőbizottságban töltött be tisztségeket. Jelenleg a Főtáv Zrt. Tulajdonában álló Dhk. Zrt.-ben az igazgatótanács tagja.

A Jedlik Ányos Klaszter főtitkári pozicíójára pár hónappal a szervezet alapítása után kérték fel. A Klaszter tagsága megsokszorozódott az elmúlt időszakban, és több szervezettel létesített partnerségi kapcsolatot. A szervezetben folyó munkának meghatározó szerepe volt abban, hogy a Kormány idén elfogadta a Jedlik Ányos Tervet. Az elektromos járművek terjesztését elősegítendő részletes ösztönzők tervezetét szeptember végén adja át a Kormánynak a Jedlik Ányos Klaszter.

 

 

 

 

 

Knezsik István  - Az Autós Nagykoalíció elnöke, az autoszektor.hu/autóipar fényezés nélkül interetes oldal üzemeltetője


Az Autós Életciklus Érdekképviseleti Nagykoalíció Egyesület (rövid nevén Autós Nagykoalíció) fő célja, hogy a gépjármű életciklus mentén a hazai gépjárműgyáráts, kereskedelem, szolgáltatás, finanszírozás, biztosítás, gépjármű bontás konszolidálása céljából közös ajánlásokat fogalmazzanak meg a tagok számára. Az Autós Nagykoalíció a szövetségek egyesülete abból a célból, hogy az autós szakma közösen vállalható értékeit, érdekeit és céljait erőteljesen, egységesen és koncentráltan, a jogszabály alkotók és alkalmazók számára megkerülhetetlenül jeleníthesse meg a szakma érdekeinek képviseletében. Az Autós Nagykoalíció tagjai biztosítják a magas színvonalú szakmai alapot és hátteret, a kidolgozásra kerülő anyagok, vélemények és érvek alaposságát és kiemelkedő minőségét.

 

 

 

 

 

Baranyák Zoltán vezető energetikai szakmérnők - GoodWill Energy Kft.


2009-ben a Budapesti Műszaki Egyetemen szakmérnök diplomát szerzett.

Munkahelyén, a GoodWill Energy Kft.-nél az energetikusok szakmai vezetője, az elműlt 6 évben számos sikeres nagyobb energetikai pályázat megvalósítási tanulmányának szakmai kidolgozásában és elkészítésben vett részt. A széleskörűen értelmezett enegriahatékonyság és megújuló energiák illesztése a mai és jövőbeni energiaellátásba a fő érdeklődési területe.

.............................................................................................................................................................................

 

 

 

 

A borkóstolót tartja: Dr. Bodri István, szekszárdi Bodri Pincészet tulajdonosa


Egy kis borozóban értékesítette a család borait a kilencvenes években Szekszárdon Bodri István, aki tavaly már 300 ezer palack bort készített. Négy évesen már sokszor vitték ki a szülei a szőlőbe, 18 éves volt, amikor Öregapjától kapott 400 négyszögöl szőlőt ballagási ajándékként, 23-24 éves korában pedig már segítette a családi borok készítését.

Az első 5 hektár szőlőt a Faluhelyi birtokon 2001-ben telepítették, 2004-ben 11 hektárnál tartottak. A jelenlegi érlelő pincéjük 2002-ben épült, 2003-ban a feldolgozó és az az épület, ahol ma az Optimus Étterem működik. A nagy pince 2008-ban kezdett készülni, 2011-ben fejezték be. Abban az évben kezdték meg a vendégházak megépítését is. 1400 négyzetméteren adtak át tavaly egy új üzemrészt, ahol nagyobb mennyiségű bor készítésére van lehetőség, ez a Rozéüzem.

"A birtok vezetése, a vendégekkel, partnerekkel való kapcsolattartás több, mint főállás. Nekem ez nem csak a munkám, a hobbim is. Ha időm van, felmegyek a szőlőbe, körbejárom a területeket, ha olyan kedvem van, akkor besétálok a sorok közé, megnézem, hogyan virágoznak a növények, végigjárom a kerítést, hogy mit műveltek vele a vaddisznók, megnézem mit csináltak a munkások. Sokan azt mondják, hogy ha bejönnek ide a völgybe, akkor nyugszanak meg, mert olyan a táj és a hangulat, én pedig akkor nyugszom meg, ha felmegyek innen akár csak pár száz métert a szőlőbe..."

 

 

 

 

 

Az üzleti borklub házigazdája: Büki Csaba, a Business Contacts tulajdonosa, az Elektromobilitás Partnernap 2015. szervezője


Büki Csaba a Business Contacts alapító tulajdonosa. Új üzleti kapcsolatok építésével, üzleti rendezvények szervezésével foglalkozik. Célja, hogy egyedi és különleges események, találkozók megszervezésével felületet adjon cégeknek és vállalkozásoknak új üzleti kapcsolatok építésére.

Fontosnak tartja a hosszú távú gondolkodást és tervezést, ezért pár hónappal ezelőtt célt fogalmazott meg: szeretne részese lenni Magyarország "Zöld programjának", szeretné felgyorsítani az alternatív energiák és az elektromos közlekedési eszközök elterjedését, így ötletgazdája és szervezője az ELEKTROMOBILITÁS PARTNERNAP 2015. szeptember 23-24. rendezvénynek. A rendezvényen 7 gépjárműmárka, 9 tisztán elektromos és/vagy plu-in hybrid modellje vett részt kiállítóként. Továbbá elektromos kerékpárokat, elektromos kis mopedet, elektromos motort és elektromos verseny gokartokat lehetett megtekinteni és kipróbálni. A szakmai előadások alkalmával, az elektromobilitás különböző témaköreiben nívós és hiteles előadók tárták fel előttünk a jelen technikáját és a jövő terveit.

 

 

 

FELHÍVÁS!
AZ BORKLUB KEZDETE ELŐTT AZ ÉRDEKLŐDŐKNEK LEHETŐSÉGE LESZ EGY NULLA EMISSZIÓS NISSAN LEAF-ET MEGTEKINTENI, KIPRÓBÁLNI! KÉRJÜK ERRE VONATKOZÓ SZÁNDÉKA ESETÉN 17.30-RA ÉRKEZZEN A RENDEZVÉNYRE!

............................................................................................................................................................................

 

 

A GoodWine Üzleti Borklub alapítója: Harsányi Gábor közgazdász, a Közép-Európában jelen lévő Goodwill Cégcsoport és a sárospataki Harsányi Pincészet tulajdonosa, az Év vállalkozója 2011. díj kitüntetettje.

1978-ban született. A budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen diplomázott. Stratégiaitanácsadóként kezdte pályáját, majd 2004-ben megalapította a Goodwill Consulting Pályázati Tanácsadó Kft-t. A Goodwillt 10 év alatt nemzetközi cégcsoporttá fejlesztette, mely Magyarországon kívül jelen van Romániában, Bulgáriában és Horvátországban is. 2010-ben a megújuló energiák iránti elkötelezettségeként megalakította a Goodwill Energy Kft-t. Mindezen sikerek elismerése, hogy 2011-ben elnyerte az Év Vállalkozója címet. Két éve vette át a családi Harsányi Pincészet irányítását, mellyel hasonlóan nagyszabásúak a tervei.

A program módosítás jogát fenntartjuk.

.............................................................................................................................................................................

A helyszínről

Almáriumnak valaha a ház fegyvertartó ládáját hívták, később a polgárság féltve őrzött kincseinek tárolására szolgáló szekrényt nevezték így. Manapság egyik becses kincsük a magyar élelmiszer, amelyből szakértelem és szeretet hozzáadásával teremtenek csúcsgasztronómiát – bisztró hangulatban.
 
                                                        
 
 
Részvételi feltételek:

Az Üzleti Borklub részvételi díja: 8.900 Ft/fő,  mely a következőket tartalmazza:

A Bodri Pincészet 5 tételes borkóstolója

          • Szekszárdi Sauvignon Blanc 2014.
          • Szekszárdi Rosé Cuvée „ROZI” 2014.
          • Szekszárdi Kékfrankos válogatás „Faluhely” 2011.
          • Szekszárdi Bikavér válogatás „Faluhely” 2011
          • Szekszárdi Cuvée „Optimus” 2011
 
Az Almárium bisztró menüje
  • köszöntő falatok - Juhsajtos olivakrém bruschetta házi sonkával
  • főétel - Erdei gombás szarvasragu tejfeles sült galuskával
  • desszert - Szilvás-étcsokoládés lúdláb
 
A GoodWine Üzleti borklubról:
 
A Borklub ötlete abból az elgondolásból fakadt, hogy ritkán van olyan alkalom, amikor üzletemberek kötetlen hangulatban beszélgethetnek szakmai témákról. Elképzeléseink szerint minden eseményen egy olyan témakört járnánk körül színvonalas vendégelőadók és egy moderátor segítségével, amely aktuális és mindenkit érint. A közös beszélgetést, eszmecserét minden alkalommal egy borkóstolóval zárnánk, elismert borászok közreműködésével.
 
Partnerek: