Következő időpont:

2019.05.09.

2. 2014 júliusa - Sikeresség - miben is rejlik mindez?

Sikeresség – miben is rejlik mindez?


Az első alkalom után ismét nagy lelkesedéssel kezdődött el a második Borklub estjének szervezése. Az eseményre 2014. július 10-én került sor, a Palack Borbárban. Örömünkre szolgált, hogy a hallgatóság soraiban több ismerős arcot is felfedeztünk, akik már az első alkalmon is jelen voltak és olyannyira elnyerte a tetszésüket az esemény, hogy rendszeres látogatói kívánnak lenni klubestünknek.


Vendégeinkkel ezúttal a „siker” fogalmát jártuk körül.  Az est szereplői voltak: Rudolf Péter, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, rendező, kiváló művész; Dr. Harsányi Ádám, Batthyány-Strattmann László-díjas kardiológus, belgyógyász, az Országos Gyógyintézeti Központ Kardiológiai és Belgyógyászati Osztály Intenzív Részlegének főorvosa; Fábián László, olimpiai bajnok öttusázó, úszó, vívó, sportvezető, az év magyar sportolója és az év magyar öttusázója díjak elismertje; Harsányi Gábor, közgazdász, a GoodWine Üzleti Borklub alapítója, a Közép-Európában jelen lévő GoodWill Cégcsoport és a sárospataki Harsányi Pincészet tulajdonosa, az Év vállalkozója 2011. díj kitüntetettje. A beszélgetés moderátora pedig R. Kárpáti Péter, színész és műsorvezető volt.

  

Arra voltunk kíváncsiak, hogy miben is látják sikerük titkát, hogyan értékelik saját pályafutásukat. Nem csak hasznos gondolatokkal látták el a hallgatóságot, de számos szórakoztató történetet meséltek el, melynek köszönhetően az est könnyeden, nevetéssel gazdagon telhetett. Megtapasztalhattuk, hogy Rudolf Péter nem csak a vásznon sziporkázik, kis létszámú közönség előtt ugyanolyan szórakoztatóan tud mesélni saját élettörténetéről, mellyel lebilincselte nem csak a közönséget, de beszélgető partnereit is. Ugyanakkor az is kiderült, hogy egy elismert orvos és egy élsportoló is igazi könnyedséggel, és nyitottsággal tud mesélni életének sikereiről és kudarcairól. Természetesen fontos volt az is, hogy valaki finoman vezesse és kézben tartsa a beszélgetés fonalát, és nagy örömünkre R. Kárpáti Péter káprázatos volt ebben a szerepben.

Mindemellett pedig a Tornai pincészet borai is kimagasló ízélményt nyújtottak a könnyed, ugyanakkor gondolatokkal és jó tanácsokkal gazdag esemény mellé. A Somló vidékéről származó borászat gazdag ízű borai magukban hordozzák a hagyományok tiszteletét, ugyanakkor a legmodernebb szőlőtermesztési- és feldolgozási technológiákkal készülnek. Vendégeinknek alkalmuk volt megkóstolni a Nagy-Somlói Irsai Olivért, melyben a gyümölcsös jegyek dominálnak, ezt követte a Nagy-Somlói Birtokbor, mely egy friss, fűszeres, gyümölcsös fehérbor. A borsor harmadik eleme a Nagy-Somlói Zenit volt, melynek frissességében, gyümölcsösségében visszaköszönnek az ősök, az Ezerjó és a Bouvier. Szerepelt még a sorban a Nagy-Somlói Juharfark és a Nagy-Somlói Furmint, melyek több díjban is részesültek, illetve az Aranyhegy Juharfark, mely a X. Bayer Borversenyen aranyérmet szerzett, valamint a szentpétervári G20 csúcstalálkozón a világ vezetőinek is ezt kínálták.


Örömünkre szolgált, hogy nem csak számunkra volt nagyszerű élmény a klubest, hanem a beszélgetőpartnereinknek, és a hallgatóságnak is egyaránt.