Következő időpont:

Hamarosan

6. 2015 októbere - Elektromobilitás – a jelen és a jövő

Elektromobilitás – a jelen és a jövő


A GoodWine Üzleti Borklub egyik alkalmával már körbejártuk a környezettudatosság témakörét. Ezúttal úgy döntöttünk, hogy egy másik aspektusból szeretnénk megközelíteni ezt, így kiragadtuk az elektromobilitást, az elektromos autózást.


A 2015. október 8-i borestünk témája így az energiatakarékos, hangtalan, nulla emissziós, és mégis félelmetesen gyorsuló járművek voltak. Ismét szép számmal gyűltek össze a vendégek az Almárium Bisztróban, ahol megint egy izgalmas és érdekes beszélgetésnek lehettünk fül- és szemtanúi.

 


Beszélgető partnerünk volt Dr. Dabóczi Kálmán, a BKK Budapesti Közlekedési Központ Zrt. vezérigazgatója, Vörös Tamás, a Jedlik Ányos Klaszter főtitkára, Knezsik István, az Autós Nagykoalíció elnöke, valamint Baranyák Zoltán, energetikai szakmérnök. Az est kérdezője és házigazdája Büki Csaba volt, az Elektromobilitás Partnernap 2015 esemény szervezője.


Hol tart Magyarországon az elektromobilitás? Milyen ezzel kapcsolatos újdonságok vannak? Milyen mindennek a jogszabályi környezete? Az este folyamán mindezekre a kérdésekre választ kaphattunk.


Az ízletes borokat ezúttal Dr. Bodri István, a szekszárdi Bodri Pincészet tulajdonosa biztosította a vacsorához.


Az est színvonalát szintén emelte, hogy az érdeklődők még a vacsora előtt kipróbálhattak egy teljesen elektromos Nissan Leaf-et, ezáltal is egy konkrétabb képet kapva arról, hogy hogyan is kell elképzelni ezeket a környezetbarát járműveket. Úgy gondoljuk, hogy ez egy remek elindítása volt az estének, amely megadta a lendületet az utána következő beszélgetéshez.